Du hjælper din makker!

I er nede i centeret og træne. Din makker skal lige bænke lidt ekstra vægt i dag. Gerne mange gange, fordi så bliver han jo stor og stærk.

Du står bagved ham og har hænderne på stangen, for at hjælpe ham til lige at køre det mere flydende. Eller du kan se, at han har svært ved de sidste reps, så derfor gør du det lidt lettere, så han kan køre 3 reps mere.

Det kunne fx være som ham her specialisten (som faktisk laver en videoguide og synes det er en god ide! Et rigtigt godt eksempel på, hvor kritisk man skal være, når man leder efter ting på internettet)

I centeret ser man ofte, at folk hjælper hinanden med at køre en øvelse. De “spotter” hinanden. Det er en rigtig god ide, at give hinanden sikkerhed i et løft, når man fx ligger med 100kg hen over hovedet. Det er også en rigtig god ide at hjælpe med at “lande” stangen i racket efter kørt set…

Og så kommer der 2 MEN’er:

Styrketrænings-MEN’et:
…MEN, man skal IKKE røre det fucking stang, den fucking håndvægt eller andet, når makkeren kører. Som Mark Rippetoe siger omkring bænkpresset: “It’s a benchpress and get the hell out of the way!” Man ødelægger den andens træning ved at fingerere rundt ved stangen eller have sine hænder i den andens synsfelt hele tiden. Øvelserne i centeret er 1 persons øvelser! Man skal træne til succes, man skal ikke træne at faile (hvilket man gør, hvis man får hjælp). Det bliver man _ikke_ stærkere af!

Bodybuildings-MEN’et:
…MEN, man skal virkelig passe på med ikke at overdrive det her. Hvis man hjælper en makker de 3 sidste reps i et set, så bliver han meget svagere til at køre næste set. Det dræner musklerne ekstremt meget. Derfor skal man holde sig til at gøre det 1-2 gange i det allersidste set i en øvelse. På den måde kombinerer man en maksimal workload med at køre musklen helt træt til sidst, hvilket bør stimulere maksimal muskelvækst.